Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΥΣΔΕ




Είμαστε μια ομάδα εκπαιδευτικών με γενικά διαφορετικές αφετηρίες, διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις, διαφορετικές κομματικές προτιμήσεις  και διαφορετικές απόψεις οι οποίοι έτυχε να υπηρετούμε στο ίδιο σχολείο ή να γνωριζόμαστε.

Εδώ και ένα χρόνο αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε και να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά Αδέσμευτο ψηφοδέλτιο μακριά από κομματικές εξαρτήσεις και πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς. Δημιουργήσαμε ένα ψηφοδέλτιο με στόχο να συνθέσουμε τις διαφορετικές απόψεις και όχι να τις αποδομήσουμε,  να προσθέσουμε  τις δυνάμεις μας και να αφαιρέσουμε τις διαχωριστικές γραμμές,  να πολλαπλασιάσουμε την συμμετοχή μας και να διαιρέσουμε τα προβλήματα.   Οι συνάδελφοι εκτίμησαν την προσπάθεια μας, μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας εμπιστεύθηκαν μία έδρα στο ΔΣ.

Ένα χρόνο τώρα ενοχλούμε το “επαναστατικό κατεστημένο” με τις αυθάδικες απόψεις μας.   Η προσπάθεια μας  όμως δεν σταματάει εδώ!

Οι εκλογές για αιρετούς εκπροσώπους στα όργανα διοίκησης είναι πολύ σημαντικές για να περάσουν απαρατήρητες.
Σε μια χρονική περίοδο που τα αυτονόητα είναι πλέον ζητούμενα, σε καιρούς δύσκολους που αίτημα δεν αποτελεί η τακτοποίηση των «ημετέρων»  αλλά η τήρηση της νομιμότητας και η εξυπηρέτηση των συναδέλφων, στις εκλογές του ΠΥΣΔΕ μπορεί να γίνει η αρχή μιας αλλαγής .

Δυστυχώς τα προβλήματα με την λειτουργία και τις αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ κάθε χρόνο είναι αρκετά. Σε όλους μας υπάρχει η εντύπωση πως το υπηρεσιακό συμβούλιο δεν λειτουργεί σωστά. Τα παράπονα είναι πολλά και κοινό τόπο αποτελεί η καχυποψία και η αμφισβήτηση.

Δυστυχώς μέρος (αν όχι το σύνολο) του προβλήματος αποτελούν και οι αιρετοί εκπρόσωποι. Βλέπουν άραγε το ΠΥΣΔΕ σαν όργανο εξυπηρέτησης πολιτικών αλλά και παραταξιακών ημετέρων;  Υπάρχουν άραγε  και αναπτύσσονται πελατειακές σχέσεις; Θεωρούν κάποιοι το ΠΥΣΔΕ εργαλείο κομματικής και παραταξιακής επιβολής;

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια σχεδόν το σύνολο των μεγάλων παρατάξεων της ΕΛΜΕ Χανίων έχει εκλέξει αντιπροσώπους στο ΠΥΣΔΕ. Τα αποτελέσματα τα γνωρίζει ο κάθε συνάδελφος.
Εμείς λέμε ότι στην παρούσα κατάσταση για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του ΠΥΣΔΕ, να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη , να σταματήσουν οι αδικίες και οι αυθαιρεσίες ο μόνος δρόμος είναι η τήρηση της νομιμότητας προς όλους.

Η πολιτικοποίηση αυτών των εκλογών είναι απλά το κάλυμμα
·  Δεν φιλοδοξούμε να ρίξουμε την κυβέρνηση ούτε να διώξουμε το ΔΝΤ με τον Α η Β εκπρόσωπο στο ΠΥΣΔΕ.
·  Δεν πολιτικοποιούμε τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα όργανα διοίκησης.
Αυτές οι πρακτικές μας έφεραν σε δυσχερή θέση, αποδυνάμωσαν το συνδικαλιστικό κίνημα και απαξίωσαν τους συνδικαλιστές και τον συνδικαλισμό .
·  Δεν εμπιστευόμαστε αυτούς που είναι ενάντια στην διοίκηση όταν όμως βρεθούν σε όργανα ή θέσεις διοίκησης ξέρουν να διοικούν καλλίτερα και από τους δοτούς εκπροσώπους.
Θεωρούμε ότι πρέπει να εκλεγεί ένας συνάδελφος σοβαρός, δίκαιος, κατηρτισμένος για τους νόμους  ώστε να μπορεί να προασπίσει τα δικαιώματα των συναδέλφων και να επιβάλει ορθές πρακτικές.
Δεσμευόμαστε ότι ο αιρετός εκπρόσωπος θα πρέπει:
  • Να παρακολουθεί  τις διαδικασίες
  • Να ελέγχει  την νομιμότητα την τήρηση των οδηγιών και να επεμβαίνει διορθώνοντας λάθη και παραλήψεις
  • Να ενημερώνει τους συναδέλφους και την ΕΛΜΕ
  • Να διασφαλίζει τα συμφέροντα του καθενός συναδέλφου χωρίς παραταξιακές δεσμεύσεις , χωρίς κομματικές προκαταλήψεις χωρίς διακρίσεις χωρίς αποκλεισμούς. 

Δεν θέλουμε άλλον ένα πολιτικό εκπρόσωπο στο ΠΥΣΔΕ!
- θέλουμε ένα αιρετό αντιπρόσωπο των καθηγητών!.

Δεν θέλουμε κομματικές ή πολιτικές αναλύσεις όταν το ζητούμενο είναι
- η εργασιακή ισότητα
- η ενημέρωση 
- η νομιμότητα.

Σας καλούμε να αποφασίσετε τι είδους εκπροσώπιση θέλετε   στο ΠΥΣΔΕ
Το ερώτημα τελικά είναι απλό :
Είστε ευχαριστημένοι με την λειτουργία του ΠΥΣΔΕ και την παρουσία των αιρετών σε αυτό ;
Αν ναι τότε ψηφίστε όπως συνήθως.
Αν όμως δεν είστε ευχαριστημένοι και νομίζετε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει τότε ενισχύστε την ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ.

Η απόφαση είναι δικιά σας. 

Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας - Συνθέτουμε τις απόψεις μας - Διατηρούμε την αυτονομία μας

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΔΕ ΧΑΝΙΩΝ
Κουμάκης Κυριάκος   του Εμμανουήλ             ΓΕΛ Αλικιανού
Νικολάου Γιάννης       του Γεωργίου               ΓΕΛ Αλικιανού
Σταυγιαννουδάκης Στυλιανός του Γεωργίου    ΓΕΛ Αλικιανού
Ταμπάκης Νίκος          του Ιωάννη                  ΓΕΛ Αλικιανού
Τζιλιβάκης Κώστας     του Γεωργίου               ΓΕΛ Αλικιανού