Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Απάντηση στην προκήρυξη των Παρεμβάσεων



Κυκλοφόρησε μια προκήρυξη η οποία αναφέρεται μεταξύ πολλών άλλων και στην παράταξή μας. Δεν θα αναφερθούμε στο πολιτικό πλαίσιο τα αιτήματα ή το αγωνιστικό πρόγραμμα που αποτελούν πολιτικό λόγο και απόψεις με τις οποίες σε άλλες συμφωνούμε και σε άλλες διαφωνούμε.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να απαντήσουμε όμως σε όσα χονδροειδή ψεύδη και ανακρίβειες αναφέρονται στην παράταξή μας  Θα θέλαμε όμως υπερασπιζόμενοι τον εαυτό μας και τη δράση μας στο ΔΣ να τονίσουμε τα εξής:

Πως γίνεται το άσπρο μαύρο και πως κάποιοι δεν αφήνουν την αλήθεια να τους χαλάσει μια ωραιότατη καταγγελία.

Μας λένε :  Απουσίαζαν το προηγούμενο καλοκαίρι από οποιαδήποτε κινηματική δράση για τους διαθέσιμους (καταλήψεις, διαδηλώσεις, επιτροπή αγώνα κλπ), για να εμφανίζονται στη συνέχεια, στην απελπισία και το αδιέξοδο των απολυμένων, ως τιμητές και προστάτες τους με το να τουςεμφανίζονται στη συνέχεια, στην απελπισία και το αδιέξοδο των απολυμένων, ως τιμητές και προστάτες τους με το να τους περιφέρουν στα βουλευτικά γραφεία, του Σταθάκη οι μεν, του Βολουδάκη οι δε, προς άγρα φυσικά κομματικής πελατείας...

και απαντάμε:  Η συνάντηση αντιπροσωπείας των διαθέσιμων συναδέλφων με τους βουλευτές του νομού έγινε το Φεβρουάριο (όχι το καλοκαίρι)  με πρωτοβουλία της συναδέλφου κας Ψαράκη Αγγελικής ενόψει τροπολογίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ  για την αύξηση των θέσεων και απορρόφηση όλων των διαθέσιμων συναδέλφων.  Η δράση αυτή γινόταν ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα και συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα συναντούσαν τους τοπικούς βουλευτές και ζητούσαν την υπερψήφιση της τροπολογίας. Η κα Ψαράκη ζήτησε να συνοδεύσουν την επιτροπή και μέλη του ΔΣ. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κο Γιάννη Κυριακάκη εκπρόσωπο στο ΔΣ της Παρέμβασης για την ρήξη και την Ανατροπή δήλωσε στον ΓΓ της ΕΛΜΕ ότι φυσικά και δεν έχει αντίρρηση αν και δεν θεωρεί την κίνηση αποτελεσματική. Μερικούς μήνες αργότερα η παράταξή του μας καταγγέλει.
                        Μας λένε :  «Ψήφιζαν λευκό ή καταψήφιζαν τις προτάσεις για απεργία διαρκείας του κλάδου στις μαζικές Γ.Σ. στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων τον περασμένο Οκτώβρη,
Απαντάμε :   Τον περασμένο Οκτώβριο δεν είχε ακόμα συγκροτηθεί η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ . Δεν ήμασταν ομάδα δεν είχαμε λάβει μέρος σε εκλογές . Ήμασταν άτομα που παρακολουθούσαμε Γενικές Συνελεύσεις.  Οι συνάδελφοι μάλλον  μας παρακολουθούσαν και ξέρουν και τι ακριβώς ψηφίσαμε . Τέτοιο φακέλωμα θα το ζήλευε και η κρατική ασφάλεια

Μας λένε :   Με το επιχείρημα “να μην έλθουμε αντιμέτωποι με τους 'συναδέλφους'” προσπάθησαν να αποφύγουν τις καταγγελίες εις βάρος διευθυντών που αποδεδειγμένα έδειχναν αντισυναδελφική συμπεριφορά.

.Απαντάμε :   Μετά από αρκετές καταγγελίες σε βάρος συναδέλφων αποφασίσαμε σαν ομάδα να μην υπογράφουμε καταγγελίες αν δεν ακούσουμε πρώτα και τις δύο απόψεις ή τέλος πάντων αν δεν  δώσουμε το δικαίωμα στο καταγγελλόμενο να απολογηθεί.

Μας λένε :.Απέφευγαν να συγκαλέσουν σχεδόν για τρεις μήνες το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ! Λόγω... καλοκαιρινής ραστώνης κρατούσαν το μαγαζί κλειστό χωρίς να βγάλουν ούτε μία ανακοίνωση για την αφαίρεση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών... Όταν με τα πολλά (και με τις διαμαρτυρίες μας φυσικά) το ΔΣ συγκλήθηκε, το θέμα που κυρίως απασχόλησε την πλειοψηφία ήταν αν η ΕΛΜΕ θα βγάλει εκπτωτική κάρτα “για προϊόντα και υπηρεσίες” χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα μια τέτοια διευκόλυνση να αφορά μεγάλες αλυσίδες λιανικού εμπορίου. Τα συμπεράσματα ας τα βγάλει ο καθένας μόνος του...


Απαντάμε  :  Η έκτακτη σύγκληση του ΔΣ γίνεται αρκεί να το ζητήσουν 2 μέλη. (όσα και τα ,μέλη στο ΔΣ της παράταξης  Παρέμβασης για την ρήξη και την Ανατροπή.  Ουδέποτε όμως ζήτησε να συγκληθεί έκτακτα το ΔΣ έστω και ένα μέλος και να υπήρξε άρνηση.
Κανείς δεν ζήτησε να συγκληθεί το ΔΣ το καλοκαίρι και γι ‘αυτό δεν συνεδρίασε.
Τώρα ξαφνικά κάποιοι θυμήθηκαν ότι έπρεπε να είχε συνεδριάσει αλλά αυτοί δεν το ζήτησαν.

Μας λένε : Αρνήθηκαν ακόμα και την κοινή ανακοίνωση της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων για την υποχρεωτική και τιμωρητικού αναπλήρωση των “χαμένων” (λόγω καταλήψεων και αγωνιστικών κινητοποιήσεων των μαθητών) διδακτικών ωρών το Πάσχα.
Απαντάμε : η ανακοίνωση με ΑΠ 944 10/4/2014

Μας λένε :  Πρόβαλαν την άποψη, πριν ακόμη από το “εντέλλεσθε” του ΥΠΑΙΘ να συμμετέχουν ως νομιμόφρονες ομοθυμαδόν στις επιτροπές αυτοαξιολόγησης (ΑΟΚ), για να μη χάσουν τα μόρια και στη συνέχεια αρνούνταν να συγκεντρώσουν τα στοιχεία από τα σχολεία και τους συλλόγους διδασκόντων στα Χανιά (ΣΥΝΕΚ + ΑΟΚ) που είχαν την αξιοπρέπεια να μην δεχτούν να υποστούν έναν τέτοιο εξευτελισμό, ενώ το όλο προηγούμενο διάστημα συστηματικά καταψήφιζαν και μάλιστα ο πρόεδρος (ΣΥΝΕΚ) απειλούσε να αποχωρήσει από τις Γ.Σ. θέτοντας κυρίως ζητήματα απαρτίας, όταν αυτές επρόκειτο να καταλήξουν σε αποφάσεις ανυπακοής και ακύρωσης της διαδικασία της αυτοαξιολόγησης στην πράξη.
Απαντάμε : Η πρόταση της ΑΟΚ  έγινε σε γενική συνέλευση . Τα στοιχεία από τα σχολεία συγκεντρώνονταν συνεχώς  και το ΔΣ έχει ενημερωθεί σχετικά