Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Ανακοίνωση της Αδέσμευτης Ομάδας Καθηγητών για το άνοιγμα των Λυκείων

Παρακολουθούμε με ανησυχία την προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να γίνει επανεκκίνηση της λειτουργίας των Λυκείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 μετά από μήνες εγκλεισμού τόσο για τους μαθητές όσο και  για τους εκπαιδευτικούς για τον περιορισμό των επαφών και της διάδοσης της πανδημίας.

 

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, αν βρισκόμαστε στη σωστή φάση για το άνοιγμα που επιχειρείται και απορούμε διότι βρισκόμαστε στη χειρότερη φάση της πανδημίας. Τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ είναι γεμάτα, υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο ανάμεσα στα μέλη της κοινότητας, υπάρχει έλλειψη εμβολίων για το γενικό πληθυσμό, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, υπάρχει έλλειψη βούλησης για υιοθέτηση μέτρων στα σχολεία και στα μέσα μεταφοράς των μαθητών που θα μειώσουν το συνωστισμό και την πιθανότητα μετάδοσης του ιού και τέλος υπάρχει μεγιστοποίηση της αγωνίας για την πορεία της εκπαίδευσης που με μόνο εφόδιο μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, θαλασσοπνίγεται σε ένα πέλαγος προβλημάτων.

 

            Όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας περιμένουν με αγωνία την επανεκκίνηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Δεν αρκούν όμως μόνο τα self-tests να λύσουν τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε όλοι στο χώρο του σχολείου.

 

             Ζητάμε:

·         την μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα καθώς και στα μέσα μεταφοράς. 

·         Την διενέργεια μοριακών τεστ σε καθηγητές και μαθητές τις πρώτες μέρες λειτουργίας των σχολικών μονάδων καθώς και επαναλαμβανόμενους ελέγχους. 

·         τον άμεσο και κατά προτεραιότητα εμβολιασμό  όλων των εκπαιδευτικών.