Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Προς το 17ο συνέδριο της ΟΛΜΕΣυνάδελφοι ,
Το συνδικαλιστικό κίνημα σε  μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και το δημόσιο σχολείο, δείχνει, δυστυχώς, κατώτερο των περιστάσεων.
Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις αναλώνονται σε πολιτικές διαμάχες, ανούσιο πόλεμο ανακοινώσεων, αλληλοκατηγορίες, διασπάσεις και διαγωνισμό επαναστατικότητας.
Η ανάγκη για την ανάπτυξη ενός αδέσμευτου, ακηδεμόνευτου συνδικαλιστικού κινήματος είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του συνδικαλιστικού κινήματος είναι ο σφικτός κομματικός εναγκαλισμός που δεν αφήνει τις ανεξάρτητες φωνές να ακουστούν και θυσιάζει την ουσία στο βωμό της κομματικής σκοπιμότητας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αποσυσπείρωση του κινήματος και την απαξίωση του συνδικαλισμού και των συνδικαλιστών στα μάτια των συναδέλφων. Επίσης οι μέθοδοι «προβολής» και «επιβολής» της κομματικής γραμμής σε όλα τα επίπεδα αποθαρρύνουν τους συναδέλφους να συμμετέχουν εντείνοντας περεταίρω το πρόβλημα της αποσυσπείρωσης.  
Η αποχή και η αδιαφορία τροφοδοτούν τον φαύλο κύκλο της αποδυνάμωσης του κινήματος. Το συνδικάτο είμαστε όλοι μας και η συμμετοχή μας είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να παρέμβουμε. Γιατί το συνδικάτο είμαστε όλοι μας.     
Η Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών αποτελεί μια ομάδα εκπαιδευτικών με γενικά διαφορετικές αφετηρίες, διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις, διαφορετικές κομματικές προτιμήσεις  και διαφορετικές απόψεις οι οποίοι δραστηριοποιούμαστε στα κοινά εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο:
  • Χωρίς κομματικές δεσμεύσεις
  • Χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις
  • Χωρίς παραγοντισμούς και ηγεμονισμούς 
  • Χωρίς την μοναδική αλήθεια και τους αναγκαστικούς  μονόδρομους.
Προσπαθούμε να σπάσουμε τα κομματικά και παραταξιακά κατεστημένα και να εκφράσουμε τον μέσο συνάδελφο. Έχουμε δεχτεί αρκετή λάσπη και πόλεμο γιατί δεν δεχτήκαμε να φορέσουμε κάποια ταμπέλα, δεν παίξαμε τον ρόλο του κυβερνητικού ή του αντικυβερνητικού, του επαναστάτη ή του συντηρητικού.   
Το τελευταίο διάστημα ήρθαμε σε επαφή με ανάλογες ομάδες ή κινήσεις ανά την Ελλάδα ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε κοινές θέσεις στο συνέδριο της ΟΛΜΕ, να καταγράψουμε τα Ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, να ωθήσουμε  και άλλους συναδέλφους να απεμπλακούν από τα κόμματα και να φτιάξουν δικά τους αδέσμευτα ψηφοδέλτια και να κάνουμε ένα πρώτο αλλά αποφασιστικό βήμα προς το σύγχρονο συνδικαλισμό. Πάντα όμως σεβόμενοι το τρίπτυχο Ενώνουμε τις δυνάμεις μας - Συνθέτουμε τις απόψεις μας - Διατηρούμε την αυτονομία μας και σαν άτομα και σαν ομάδες.
·  Έχουμε ανάγκη ένα πραγματικά ανεξάρτητο συνδικαλιστικό κίνημα
·  Να απομακρυνθούμε από τις κομματικές σκοπιμότητες και επιταγές
·  Γιατί είναι στο χέρι του κάθε ενός από εμάς να έχουμε την εκπροσώπηση που αξίζουμε.
Στις εκλογές της επόμενης Πέμπτης σας καλούμε να μας στηρίξετε.
Δυναμώστε την Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών και τις ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  
Υποψήφιοι αντιπρόσωποι για το 17ο συνέδριο της ΟΛΜΕ
Κουμάκης Κυριάκος   του Εμμανουήλ                          
Νικολάου Ιωάννης       του Γεωργίου               
Σταυγιαννουδάκης Στυλιανός του Γεωργίου   
Ταμπάκης Νίκος          του Ιωάννη                  
Τζιλιβάκης Κώστας     του Γεωργίου 
Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών